itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Quality Manager – för dig med intresse för ledningssystem och kvalitet i verksamhet

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-05-30

Ansök nu

Quality Manager – för dig med intresse för ledningssystem och kvalitet i verksamhet

About the job

Vill du vara med och skapa en fossilfri framtid? Vattenfall är en trygg och stabil arbetsgivare som dessutom ligger i framkant inom många spännande områden i syfte att nå målet att bli fossilfria inom en generation.

Business Support är stabsenheten inom BU Fuel Engineering and Products och bildar tillsammans med controllingfunktionen avdelningen Business Controll and Support. Uppdraget för avdelningen är att stödja och underlätta för verksamheterna inom leveransorganisationerna (Fuel, Engineering och Projects) genom att skapa, förbättra och tillhandahålla enkla och effektiva stödprocesser. Nu söker vi en Quality Manager till denna avdelningen.

Tillsammans med teamet ansvarar man för att utveckla och förvalta befintliga ledningssystem och genomföra revisioner i syfte att säkerställa kravuppfyllnad och efterlevnad. Följande arbetsuppgifter innefattas i rollen:

 • Koordinera, förvalta och utveckla ledningssystem

 • Samordna och följa upp kvalitetsmål för processerna

 • Planera och kunna facilitera ledningens genomgång

 • Omsätta förändringar och planer till konkreta åtgärder i ledningssystemet.

 • Utbilda organisationen i ledningssystemen

 • Genomföra internrevisioner

 • Styra, leda och utveckla internrevisionsverksamhet

 • Hantera nya krav på ledningssystemet och tillse att dessa fördelas och implementeras i ledningssystemen

 • Planera och administrera externa certifierings-, och leverantörsrevisioner

Rollen har kontakt med processägare/ledare/utvecklare som sitter i olika delar av organisationen. Detta ställer krav på lyssnande och empatisk förmåga, taktkänsla samt förmåga att verka för samarbeta och involvering av berörda intressenter genom aktiv kommunikation via tillämpliga kommunikationskanaler. Som person behöver du vara bra på att planera och samordna samtidigt som är du anpassningsbar och duktig på att främja engagemang hos personer med olika bakgrunder.

Your profile

För att lyckas med denna rollen behöver du:

 • Akademisk utbildning inom teknik eller ekonomi, eller motsvarande kunskap inhämtade genom arbetslivserfarenhet

 • Genomförda dokumenterade utbildningar inom relevant kompetensområde map ledningssystem, kvalitetsstyrning, internrevisioner och ISO standard 9001.

 • Flytande i svenska och god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på engelska, övriga språk är meriterande

Det är även meriterande om du har:

 • Certifiering inom relevant kompetensområde på Quality Manager nivå

 • Hög kompentens inom ledningssystem och kvalitetsstyrning

 • Goda ledaregenskaper (som processägare/ledare/utvecklare/projektledare).

 • Flerårig erfarenhet av ansvar för operativ förvaltning eller utveckling av processer eller ledningssystem

 • Erfarenhet av arbete inom eller uppdrag i kärnteknisk verksamhet.

 • Erfarenhet/Kompetens av IT-verktyg såsom Sharepoint, DMG, Avärs och process ritningsapplikationer

Additional information

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. 

Placeringsort är Solna, Göteborg, Ringhals, Forsmark eller Västerås. Resor inom södra Sverige, ibland med övernattning, förkommer men vi arbetar aktivt med tekniska hjälpmedel för att minska dessa. Avdelningen är spridd geografiskt och de flesta möten sker med digital uppkoppling vilket ger goda möjligheter att arbeta delar av tiden på distans.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Matilda Hjelmberg, 072-575 36 32. För information om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryterare Izabelle Brohed, 070-261 63 49.

Fackliga representanter för denna tjänst är Adam Rush (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 30 maj 2023. Urval sker efter sista ansökningsdagen.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.

Dela detta jobb

Quality Manager – för dig med intresse för ledningssystem och kvalitet i verksamhet

Vattenfall AB