itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Solution Architect

Företag Advania
Ort
Utgår

2024-03-31

Ansök nu

Solution Architect

Knowledge Factory är en expertenhet inom IT-infrastruktur inom Advania som räknar några av Sveriges- och världens främsta konsulter inom sina respektive områden bland sina anställda. Tillsammans hjälper vi företag, myndigheter och organisationer att säkra skalbara, hållbara och kvalitativa IT-infrastrukturlösningar. Genom aktiv kunskapsdelning, små specialiserade team och medarbetare som brinner för tekniken så spelar vi i absolut världsklass.

Just nu söker vi en Solution Architect med bred erfarenhet inom IT-infrastruktur till fokusområdet Solutions som kan brygga gapet mellan teknik och affär och rikta insatser för bästa möjliga resultat!

Som Solution Architect på Advania Knowledge Factory

I rollen som Solution Architect inom fokusområdet Solutions arbetar du över hela spektrat av övriga fokusområden - Identity, Devices, Productivity, Cyber Security, Datacenter, Integration Platform, Network, Data Platform samt Application Platform och leder och koordinerar insatser hos kund utifrån kundens specifika behov och förutsättningar.

Du är även med och driver och utvecklar Solutions som område vilket innefattar innovation, kunskapsdelning och likriktning av leveranser samt bidrar till att bygga ut och stärka communityt internt. Du arbetar tekniknära och hands-on med både övergripande strategiarbete och frågor som rör teknisk arkitektur samt punktinsatser som t.ex. användarstöd och utbildningar.

Kunderna inkluderar allt från små och stora företag till myndigheter och organisationer inom offentlig sektor. Advania har en stor kundstock, både i Sverige och internationellt och du har tillgång till hela bredden.

Arbetsuppgifter som ingår i rollen inkluderar bland annat att:

 • Interagera med beslutsfattare på ledningsnivå, tekniska specialister och övriga intressenter hos kund och vägleda dem till de bästa tekniska lösningarna och strategierna för att skapa värde för deras verksamhet

 • Genomföra analyser och förstudier och leverera beslutsstöd

 • Ansvara för hela leveranser eller specifika delar av leveranser, ofta inom ramen för större projekt som innefattar dels konsulter från övriga Knowledge Factory och Advania och dels kundens egna personal och andra leverantörer

 • Agera Trusted Advisor och bygga långsiktiga relationer med kunder samt identifiera nya affärsmöjligheter

 • Coacha kunder och bistå med teknisk expertis

 • Hålla i workshops och utbildningar

Arbetet sker i nära samråd med övriga arkitekter inom Solutions som tillsammans utgör ett virtuellt team och genomför aktivt kunskapsutbyte i form av analyser och genomlysningar av varandras insatser och lösningar. Allt i syfte att driva kompetensutveckling och kunskapsdelning internt.

Vad vi söker hos dig

För att trivas i rollen ser vi att du är:

 • självgående och trivs med att ta ansvar och att påverka.

 • bekväm med att driva dialog, förstå behov och arbeta nära kunder på deras resa i att säkra och modernisera sina plattformar. 

 • ansvarstagande, affärsdriven och motiveras av att nå resultat och bygga långsiktiga relationer.

 • är även trygg i miljöer med kompetenta kollegor där du både utmanar och utmanas. 

För att lyckas i rollen tror vi att du:

 • en gedigen erfarenhet av IT-infrastruktur och Microsofts produktflora, gillar utmaningar och är van att sätta dig in i nya miljöer.

 • är en naturlig och pedagogisk ledare som har lätt att få med dig både kunder och kollegor.

 • har en bred kompetens inom IT-infrastruktur i kombination med en djup teknisk förståelse inom flera berörda fokusområden. 

 • är kreativ, tydlig och kan redogöra för hur tekniska lösningar möter affärsbehov och har förmågan att kommunicera med ledning, IT och verksamhet.

 • Vi ser gärna att du är aktiv i din omvärldsbevakning, har ett stort intresse för ny teknik och delar med dig av det du brinner för genom artiklar, bloggar eller seminarier.

I denna roll arbetar du i navet av Knowledge Factorys leverans och koordinerar insatser genomförda av några av de främsta tekniska specialisterna inom Microsoft IT-infrastruktur i världen. Du arbetar i ett mindre team, med utmärkta förutsättningar för egen utveckling och du har stor autonomi och inflytande över din egen arbetssituation, till exempel i val av uppdrag.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Visa gärna ditt intresse så snart som möjligt då vi intervjuar löpande. Som en del av vår rekryteringsprocess genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, för att öka medvetenheten om våra framtida medarbetare.

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

logo
Solution Architect

Advania