itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Systems Engineer inom Linux

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en Systems Engineer med fokus på drift och integration av Linuxsystem. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som Systems Engineer hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter vidareutveckling, drift och underhåll av befintliga system.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av systemintegration och systemadministration i stora Linux-baserade mjukvaruplattformar samt driftarbete med stor betoning på automation av arbetsuppgifter. Det förekommer även jobb med IT-infrastruktur. Du kommer att vara en viktig del i att våra system ska fungera så bra och effektivt som möjligt. Dessa system är en blandning av open source, blackbox och egenutvecklade produkter.

Du kommer också att arbeta med konceptutveckling där syftet är att ta fram bärande idéer för nya lösningar, ett tillfälle där du får använda din kreativitet. Arbetet är till stor del serviceinriktat där kundnyttan är i fokus. Du kommer att ingå i ett team där arbetet kräver hög grad av självständighet och god kommunikationsförmåga. Arbetet kan även innefatta utveckling av skript, analys av nätverksprotokoll, SQL-administration samt konfiguration och underhåll av virtuella miljöer.

Du kan
Vi söker dig som har:

  • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet.

  • Dokumenterad erfarenhet av systemadministration och drift av Linuxbaserade system.

  • Arbetat med systemövervakning

  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i  tal och skrift.

 

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Större driftorganisation med övervakning, lagring, backup eller automatisk konfigurering, t.ex. Ansible.

  • Moderna automatiseringsverktyg.

  • Kunskaper om Kubernetes-administration, serverhårdvara och TCP/IP-nätverk

  • Driftövervakningsverktyg, t.ex. Prometheus och Grafana.

  • Kunskaper i Python

Resor i tjänsten kan förekomma

Du är
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som utvärderar varje handling och beslut utifrån hur användaren eller kunder kommer att påverkas. Du tar användarens nuvarande och framtida behov i beaktning när beslut fattas. Som anställd på FRA sätter du höga mål och jobbar hårt och uthålligt för att uppnå dem samt uppmärksammar och tar tag i olösta problem. Som person är du entusiastisk och positiv även i tuffa situationer. Du driver nya initiativ inom ramen för ditt arbete och du kan också självständigt söka upp nya utmaningar. Du samverkar genom att främja och utveckla andras idéer och du delar med dig av information och expertis för att uppnå önskade resultat.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef  på nummer 010-557 4184. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-10-15
Referensnummer 3141/23

Dela detta jobb

Systems Engineer inom Linux

Försvarets Radioanstalt