itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Verksamhetsutvecklare på avdelningen för digitalisering

Ort
Utgår

2023-03-26

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare på avdelningen för digitalisering

Havs- och vattenmyndigheten (HaV) etablerades 2011 och är en förvaltningsmyndighet som arbetar för hållbar samhällsnytta. Vi arbetar på regeringens uppdrag för bevarande, restaurering och hållbart nyttjande av sjöar, vattendrag, hav och fiskeresurserna. Vi är cirka 400 engagerade medarbetare och konsulter som tillsammans skapar en dynamisk arbetsplats för att genomföra uppdraget i enlighet med den statliga värdegrunden.

Avdelningen för digitalisering består av ett 80-tal personer, både medarbetare och konsulter. Vårt uppdrag är att leda myndighetens digitalisering, utforma lösningar och leverera IT-tjänster. Vi stödjer verksamheten i att nyttja digitaliseringens möjligheter och användandet av modern teknologi. 

Vi söker en viktig drivkraft i myndighetens digitaliseringsarbete

I rollen som Verksamhetsutvecklare blir du en viktig drivkraft i myndighetens digitaliseringsarbete. Digitaliseringsstrategin utgör tillsammans med verksamhetsstrategin en ram i vår planeringsprocess som i den årliga verksamhetsplanen bryts ner till aktiviteter på avdelningar och enheter. Du kommer att medverka både i denna planeringsprocess och i ledning av genomförandet av aktiviteterna. Rollen innebär ett stort eget ansvar med att utveckla olika arbetssätt, processer och verktyg.  

Arbetsuppgifterna är såväl myndighetsgemensamma som avdelningsspecifika.

Utifrån ett myndighetsperspektiv kommer du att vara med och inspirera till, och planera för verksamhetsutveckling baserat på digitaliseringens möjligheter utifrån myndighetens uppdrag och omvärldens förväntningar. Du ingår i en grupp av verksamhetsutvecklare från samtliga avdelningar som har till uppgift att koordinera utvecklingsinsatser och bereda underlag för löpande prioriteringsbeslut i syfte att uppnå ökad måluppfyllelse för myndigheten. Du stödjer processägare och processledare i arbetet att ta fram samordnade utvecklings- och förvaltningsplaner samt medverkar till planering och instyrning av våra projekt.

Utifrån ett avdelningsperspektiv jobbar du med att utveckla och effektivisera våra metoder och arbetssätt för att effektivt stödja myndighetens verksamhet med avdelningens leveranser. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och förväntas bidra i diskussioner och driva aktiviteter på avdelningsnivå. Du kommer också att ansvara för utveckling av vår målstyrning och koppling mellan styrning på myndighets- och avdelningsnivå.

Tjänsten är direkt underställd avdelningschefen och kräver att du kan jobba självständigt och röra dig mellan generella verksamhetsfrågor och specifika frågor inom området digitalisering/IT. Tjänsten ingår i avdelningens ledningsgrupp och det förväntas att du kan bidra i det sammanhanget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har som har:

  • akademisk utbildning (180 hp)

  • mycket kunskaper inom verksamhets- och IT-styrning 

  • flerårig erfarenhet av modeller för styrning och ledning av IT-verksamhet t.ex. ITIL, agila metoder som Scrum och SAFe.

  • arbetat med förändringsledning samt implementering av nya verktyg och metoder

  • en god blick för digitaliseringens möjligheter och en pedagogisk förmåga att få med dig såväl verksamhets- som IT-specialister på vår digitaliseringsresa.

  • erfarenhet av att facilitera workshops

  • god erfarenhet av införande och tillämpning av metoder och modeller för styrning av verksamhetsutveckling baserat på digitaliseringens möjligheter.

  • erfarenhet av att jobba med utveckling i datadriven verksamhet.

Du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver processer framåt. Du har mycket god förmåga att analysera komplexa frågor, se samband och utforma handlingsplaner.
Du har lätt för att skapa förtroende och bygga relationer i ditt arbete. Du har god pedagogisk förmåga, är lyhörd och kan kommunicera med olika intressenter.
Du har god samarbetsförmåga och stort intresse för innovation och nytänkande för att lösa traditionella frågeställningar.     

Villkor

Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse. Vi erbjuder möjlighet till viss distansarbete.

Övrig information

Havs- och vattenmyndigheten sitter i moderna lokaler i Gullbergsvass, 10-15 minuters gångväg från Göteborgs central. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering. Vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Tänk på att de handlingar som du skickar in genom din ansökan blir en allmän handling hos HaV. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, till exempel uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse. Vi använder rekryteringstester och/eller arbetsprov i många av våra rekryteringar som en del i urvalsprocessen. För god kvalitet i Havs-och vattenmyndighetens rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt rekryteringskanaler för den här anställningen och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

logga
Verksamhetsutvecklare på avdelningen för digitalisering

Havs- och vattenmyndigheten (HaV)