HemArtiklarITjobb på 80-talet
ITjobb på 80-talet

ITjobb på 80-talet

ITjobb och nostalgi, en tillbakablick

Om du är född på 70- eller tidigt 80-tal är oddsen rätt goda att du minns text-tv, denna tredje TV-kanal utöver TV1 och TV2 som för många blev den första kontakten med något som ens liknade en datorskärm. På gymnasiet under andra halvan av 80-talet, användes ABC 80, ABC 800 eller Compis för att lära ut programmering. Jag minns första gången jag rörde BASIC (inkl Microsofts QBASIC), Visual Basic och Delphi.

Jag var fascinerad och evangeliserad och hade en smula storhetsvansinne. Kodsnuttar tagna ur tidningen klistrades in i IDE’n och kördes för fullt…övning 1 resulterade i en textsträng “hello world”….övning 5. Multiplikatorn “5×5=25″ och övning 230 med modifikation, till att datorn frös alldeles för länge. Nu var jag grymt uppspelt och såld, många gånger om. Jag ville bli världens bästa programmerare.

Det är inte förrän på senare dar som jag börjat intressera mig för hur arbetsmarknaden (itjobb) utvecklats och framför allt, såg ut då(70-80 talet). Minns du? dela gärna med dig av dina erfarenheter av itjobb nedan…

Medv vänliga hälsningar

Elias Tavsan

IT

Fråga karriärcoachen -

Ställ en fråga om arbetslivet

Tveka inte att ställa dina egna frågor om arbetslivet. Här har du möjlighet att ta del av expertens kunskap och erfarenhet för att navigera i karriären på ett mer informerat sätt.

ITJobb.se - Sveriges ledande jobbsajt inom IT & Tech sedan 2004. Utforska lediga jobb inom it & tech  från attraktiva arbetsgivare. Ta nästa steg i Din karriär och förverkliga Din fulla potential.

ITJobb.se - en del av KarriärGuiden.se Gruppen.

Kontakt

Artillerigatan 42

114 45 Stockholm

08-67 874 20

info@itjobb.se

Bevaka nya jobb

Följ oss på sociala medier

© Copyright 2024 ITJobb All Right Reserved